Sidan kunde inte visas!

Gå till startsidan och logga in först.

Tillbaka till nyheter

Äntligen finns bilder till behandling med FODMAP!

7 oktober 2021

För dig som arbetar med IBS och FODMAP finns det nu nya trevliga bilder, här i Ät bra! Bilder som du kan använda i kostsamtal och gruppbehandling.

Jag har själv, i flera år, haft IBS-skolor och kostsamtal med patienter som har IBS och jag vet att det är lätt för klienterna att fokusera på allt som de inte kan äta. Av den anledningen har jag gjort en ny kategori bland måltidsbilderna som heter just FODMAP. Där hittar du ett antal kompletta måltider, både frukostar och luncher/middagar, för att visa på att även vid elimineringsfasen i kostbehandlingen går det äta varierat och riktigt gott.

Då det är många fiberkällor som försvinner, när en patient går på fodmap-låg, magvänlig kost så har jag även kompletterat Ät bra! med nya bilder på fiberrika livsmedel och dagsbehov av fibrer vid FODMAP. Även dessa bilder är perfekta att använda när du vill trycka på vad klienterna faktiskt KAN äta. Bilderna på magvänliga FODMAP-fiberkällor samt dagsbehov av kostfiber bilderna hittar du under kategorin ”näringslära”. Du kan även hitta dem genom att skriva in ordet FODMAP eller IBS i sökrutan i vänstra hörnet.

Jag hoppas att du kommer ha stor användning av de nya FODMAP-bilderna.

Vänliga Hälsningar
Helén Sahlstrand
leg.dietist, matfotograf och skapare av Ät bra!

Helen
Helén Sahlstrand
Leg. dietist, matfotograf och
grundare av Ät bra!
Jag har arbetat som dietist sedan 2005. Jag har främst arbetat med livsstilsförändringar och insåg tidigt att bilder gjorde det enklare för mina klienter att förstå budskapet om kost och hälsa.

Då utbudet av bra bilder, för oss dietister, var begränsat började jag själv fota näringsberäknade, pedagogiska matbilder till mig och mina kollegor. Tio år senare föddes idén om bildstödet Ät bra!

Min största drivkraft är att göra människor mer matmedvetna. Bilder är då ett fantastiskt bra redskap, som de allra flesta förstår och kan ta till sig. För mig är det också viktigt att visa att bra hälsosam mat ser god och tilltalande ut.
'