Sidan kunde inte visas!

Gå till startsidan och logga in först.

Tillbaka till nyheter

Arbete pågår med måltidsbilderna

4 augusti 2021

Just nu pågår det en justering bland bilderna i kategorin huvudmåltider. På grund att detta syns tyvärr inte alla bilder till normalkost/vuxna i menyn.

Bilderna finns dock i systemet och du kan söka efter bilder med hjälp av sökfunktionen. Använd t.ex. sökord som Nivå 1, Nivå 2, halva tallriken grönsaker, tallriksmodellen, spagetti och köttfärssås, köttbullar och potatis osv. så får du upp måltidsbilder till vuxna.

Jag hoppas bli klar med detta arbete inom kort.

Med vänliga hälsningar

Helen Sahlstrand, leg.dietist, matfotograf och skapare av Ät bra!

 

Helen
Helén Sahlstrand
Leg. dietist, matfotograf och
grundare av Ät bra!
Jag har arbetat som dietist sedan 2005. Jag har främst arbetat med livsstilsförändringar och insåg tidigt att bilder gjorde det enklare för mina klienter att förstå budskapet om kost och hälsa.

Då utbudet av bra bilder, för oss dietister, var begränsat började jag själv fota näringsberäknade, pedagogiska matbilder till mig och mina kollegor. Tio år senare föddes idén om bildstödet Ät bra!

Min största drivkraft är att göra människor mer matmedvetna. Bilder är då ett fantastiskt bra redskap, som de allra flesta förstår och kan ta till sig. För mig är det också viktigt att visa att bra hälsosam mat ser god och tilltalande ut.
'