Sidan kunde inte visas!

Gå till startsidan och logga in först.

Tillbaka till nyheter

Du har väl inte missat grötrecepten?!

15 maj 2021

Jag har alltid älskat gröt, i alla former. Jag har även många ”grötminnen” från barndomen. Jag minns fortfarande hur min farmors goda äppelgröt smakade och hur lyxigt det var när mina föräldrar serverade mosad banan på havregrynsgröten på helgerna. Gröt är väldigt bra mat, det är nyttigt och mättar ofta bra. Den kan även varieras enormt mycket. För att inspirera till att äta mer gröt till frukost finns det nu en ny receptkategori här i Ät bra! En kategori med bara grötrecept, där jag har samlat några av mina favoriter. Kika gärna in den kategorin och inspireras. Recepten kan skrivas ut som receptblad genom att klicka på skrivare-symbolen uppe i bildens högra hörn. Jag har ytterligare något grötrecept som ska provlagas och läggas in. Kom gärna med förslag om du saknar något.

Varma hälsningar

Helén Sahlstrand
Leg. dietist, matfotograf och skapare av Ät bra!

Helen
Helén Sahlstrand
Leg. dietist, matfotograf och
grundare av Ät bra!
Jag har arbetat som dietist sedan 2005. Jag har främst arbetat med livsstilsförändringar och insåg tidigt att bilder gjorde det enklare för mina klienter att förstå budskapet om kost och hälsa.

Då utbudet av bra bilder, för oss dietister, var begränsat började jag själv fota näringsberäknade, pedagogiska matbilder till mig och mina kollegor. Tio år senare föddes idén om bildstödet Ät bra!

Min största drivkraft är att göra människor mer matmedvetna. Bilder är då ett fantastiskt bra redskap, som de allra flesta förstår och kan ta till sig. För mig är det också viktigt att visa att bra hälsosam mat ser god och tilltalande ut.
'