Sidan kunde inte visas!

Gå till startsidan och logga in först.

Tillbaka till nyheter

Inspirera med hjälp av livsmedelsguiden!

12 januari 2021

Bilderna i kategorin Livsmedel i Ät bra! är ett bra hjälpmedel, när man t.ex. pratar om grönsaker och vill inspirera sin klient framför sig, att testa nya grönsaker. I texten till grönsaksbilderna och övriga livsmedelsbilder finns information om näring, användningsområde och information om hur livsmedlet kan hittas i mataffären (fryst, konserverat eller kanske torkat) Dessa bilder kan även användas för att ta reda på vilka grönsaker som patienten äter idag, t.ex. vid tolksamtal. Målsättningen är att livsmedelsguiden ska fyllas på med ännu fler grönsaker och livsmedel. Säg gärna till om du saknar något där.

Även bilderna och salladsrecepten i den nya kategorin ”Recept”, ger inspiration till att äta nya grönsaker och till att använda dem i nya salladsvarianter.

Helen
Helén Sahlstrand
Leg. dietist, matfotograf och
grundare av Ät bra!
Jag har arbetat som dietist sedan 2005. Jag har främst arbetat med livsstilsförändringar och insåg tidigt att bilder gjorde det enklare för mina klienter att förstå budskapet om kost och hälsa.

Då utbudet av bra bilder, för oss dietister, var begränsat började jag själv fota näringsberäknade, pedagogiska matbilder till mig och mina kollegor. Tio år senare föddes idén om bildstödet Ät bra!

Min största drivkraft är att göra människor mer matmedvetna. Bilder är då ett fantastiskt bra redskap, som de allra flesta förstår och kan ta till sig. För mig är det också viktigt att visa att bra hälsosam mat ser god och tilltalande ut.
'