Sidan kunde inte visas!

Gå till startsidan och logga in först.

Tillbaka till nyheter

Nya nivåer i kategorin ätsvårigheter!

9 juni 2022

Just nu pågår en del förändringar med kategorin Ätsvårigheter. En efterlängtad förändring som bl.a. innebär att huvudmålen, mellanmålen och de hela dagarna (dagsförslagen) kommer att indelas i ”färgnivåer” i stället för den tidigare indelningen ”Friskvikt”, ”Friskvikt mer aktiv”, ”Sund viktuppgång” etc. Kategorin för ”sund viktminskning” försvinner helt i kategorin Ätsvårigheter, övriga nivåer finns kvar men kommer heta ”Nivå Grön”, ”Nivå Lila” och ”Nivå Orange”.

I huvudmåltiderna innebär Grön måltider med energinivån 500-650 kcal. Lila 650-750 och orange 750 kcal eller mer. Frukostförslagen på respektive nivå avviker lite från denna energimängd.

I dagsförslag kommer Grön motsvara ca 2000 kcal, lila ca 2400 kcal samt orange 2700 kcal eller mer.

Det kommer även att komma fler bilder i varje nivå så att det finns ännu mer att välja. Jag hoppas att dessa förändringar kommer uppskattas av både dig som behandlare och dina patienter.

Har du frågor kontakta mig.

Med vänliga hälsningar
Helen Sahlstrand, dietist och matfotograf
kontakt@atbra.se

 

Helen
Helén Sahlstrand
Leg. dietist, matfotograf och
grundare av Ät bra!
Jag har arbetat som dietist sedan 2005. Jag har främst arbetat med livsstilsförändringar och insåg tidigt att bilder gjorde det enklare för mina klienter att förstå budskapet om kost och hälsa.

Då utbudet av bra bilder, för oss dietister, var begränsat började jag själv fota näringsberäknade, pedagogiska matbilder till mig och mina kollegor. Tio år senare föddes idén om bildstödet Ät bra!

Min största drivkraft är att göra människor mer matmedvetna. Bilder är då ett fantastiskt bra redskap, som de allra flesta förstår och kan ta till sig. För mig är det också viktigt att visa att bra hälsosam mat ser god och tilltalande ut.
'