Sidan kunde inte visas!

Gå till startsidan och logga in först.

Tillbaka till nyheter

Nu kan du flytta bilderna i rull-listen!

18 februari 2021

Den så kallade ”hjärtfunktionen” i Ät bra! har funnits sedan bildstödets början. En funktion som underlättar för dig, när du vill hitta dina favoriter bland bilderna i systemet. Med hjälp av ”hjärtat” i högra hörnet kan du spara dina favoritbilder i en egen, personlig rull-list. Rull-listen med dina favoriter kan du få upp genom att klicka på just ”hjärtat”, oavsett var du är i systemet. Nytt är att du nu kan ändra ordningen på bilderna i dina favoriter.

När du sparar en bild med hjälp av hjärtat, så hamnar den i en rull-list. Den sparade bilden hamnar längst bak bland dina favoriter (i din rull-list). Genom att klicka med datormusens första knapp (vänsterknapp), samt hålla ner knappen, kan du flytta bilden och släppa den längre fram i rull-listen, eller där du önskar ha den. På så sätt kan du till exempel inför ett samtal om diabetes eller inför en patientgrupp om kost vid hjärt-kärlsjukdom placera de bilder du vill använda under samtalet/gruppträffen längst fram och i den ordning du vill, så går det  ännu snabbare att komma fram till respektive bild.

Jag hoppas att denna nya funktion blir till stor användning och att den kommer att underlätta, när Ät bra! används vid kostsamtal och gruppträffar.

Helen
Helén Sahlstrand
Leg. dietist, matfotograf och
grundare av Ät bra!
Jag har arbetat som dietist sedan 2005. Jag har främst arbetat med livsstilsförändringar och insåg tidigt att bilder gjorde det enklare för mina klienter att förstå budskapet om kost och hälsa.

Då utbudet av bra bilder, för oss dietister, var begränsat började jag själv fota näringsberäknade, pedagogiska matbilder till mig och mina kollegor. Tio år senare föddes idén om bildstödet Ät bra!

Min största drivkraft är att göra människor mer matmedvetna. Bilder är då ett fantastiskt bra redskap, som de allra flesta förstår och kan ta till sig. För mig är det också viktigt att visa att bra hälsosam mat ser god och tilltalande ut.
'