Sidan kunde inte visas!

Gå till startsidan och logga in först.

Tillbaka till nyheter

Nya bilder i mängdguiden!

11 november 2021

Kolla in mängdguiden! Mängdguiden som skapades tidigare i höst har vuxit! Det har bland annat tillkommit mängder på sås, kyckling, ägg, frukt och grönt/dag och lite annat smått och gott. Inom kort kommer det även bilder och mängder på stekt potatis, potatissallad och köttgryta.

Guiden är perfekt att använda för att ta redan på hur mycket din klient/patient äter i dag. Mått och näringsberäkning finner du i informationsfliken för bilden. Informationen får du enkelt upp med hjälp av gröna pilen i bilden nederkant eller genom att klicka på ”pil upp” på ditt tangentbord.

 

Med vänliga hälsningar

Helén

Helen
Helén Sahlstrand
Leg. dietist, matfotograf och
grundare av Ät bra!
Jag har arbetat som dietist sedan 2005. Jag har främst arbetat med livsstilsförändringar och insåg tidigt att bilder gjorde det enklare för mina klienter att förstå budskapet om kost och hälsa.

Då utbudet av bra bilder, för oss dietister, var begränsat började jag själv fota näringsberäknade, pedagogiska matbilder till mig och mina kollegor. Tio år senare föddes idén om bildstödet Ät bra!

Min största drivkraft är att göra människor mer matmedvetna. Bilder är då ett fantastiskt bra redskap, som de allra flesta förstår och kan ta till sig. För mig är det också viktigt att visa att bra hälsosam mat ser god och tilltalande ut.
'