Sidan kunde inte visas!

Gå till startsidan och logga in först.

Tillbaka till nyheter

Nya måltidsbilder från olika kulturer

28 april 2022

Ät bra! fortsätter att växa! Det senaste tillskottet är nya måltidsbilder till patienter med annan kulturell bakgrund. Under Huvudmåltider och underkategorin  Från olika kulturer kan du nu bland annat hitta flera nya måltidsbilder från Mellanösternområdet, bland annat dolma med libabröd och grönsaker, Zereshk polo ba morgh (persisk kyckling med saffransris) och köfte med tillbehör. Alla måltider är näringsberäknade och indelade i olika energinivåer.

Kategorin med mat från olika kulturer kommer att fortsätta växa under våren och sommaren. Det kommer framöver att finnas fler måltider från Nord- respektive Östafrika.

Har du stor kunskap om mat från någon specifik kultur, som du tycker skulle behövas i Ät bra? Hör gärna av dig. Jag tar gärna emot tips och hjälp gällande måltider från andra kulturer.

Vårhälsningar
Helén Sahlstrand, leg. dietist och matfotograf och skapare av bildstödet Ät bra!

Helen
Helén Sahlstrand
Leg. dietist, matfotograf och
grundare av Ät bra!
Jag har arbetat som dietist sedan 2005. Jag har främst arbetat med livsstilsförändringar och insåg tidigt att bilder gjorde det enklare för mina klienter att förstå budskapet om kost och hälsa.

Då utbudet av bra bilder, för oss dietister, var begränsat började jag själv fota näringsberäknade, pedagogiska matbilder till mig och mina kollegor. Tio år senare föddes idén om bildstödet Ät bra!

Min största drivkraft är att göra människor mer matmedvetna. Bilder är då ett fantastiskt bra redskap, som de allra flesta förstår och kan ta till sig. För mig är det också viktigt att visa att bra hälsosam mat ser god och tilltalande ut.
'