Sidan kunde inte visas!

Gå till startsidan och logga in först.

Tillbaka till nyheter

Prediabetes och diabetes har fått en egen kategori

23 februari 2022

För att det ska bli enklare att hitta bra måltidsbilder till personer med prediabetes och diabetes i Ät bra!, har det nu tillkommit en kategori bland huvudmåltiderna som heter ”Prediabetes, diabetes mm.” Även under dagsförslag finns det nu en kategori som heter ”Prediabetes, diabetes mm.”

Måltiderna i denna kategori är ingen specialkost, utan bilderna här kan även visas till många andra personer som behöver äta hälsosam mat, med lite extra fokus på ett jämnt blodsocker.

I denna kategori finns två energinivåer. Måltiderna i nivå 1 är upplagda med halva tallriken grönsaker och innehåller under 500 kcal per måltid, måltiderna under nivå 2 är upplagda enligt den klassiska tallriksmodellen och innehåller ungefär 500- 650, med några undantag. Alla måltider är näringsberäknade.

Under jämförelser hittar du även ett par bilder under kategorin ”Kolhydratjämförelser” som passar extra bra vid samtal med personer som har diabetes.

Hör gärna av dig om du har några funderingar.

 

Med vänliga hälsningar

Helen Sahlstrand, Leg dietist och matfotograf samt skapare av Ät bra!

Helen
Helén Sahlstrand
Leg. dietist, matfotograf och
grundare av Ät bra!
Jag har arbetat som dietist sedan 2005. Jag har främst arbetat med livsstilsförändringar och insåg tidigt att bilder gjorde det enklare för mina klienter att förstå budskapet om kost och hälsa.

Då utbudet av bra bilder, för oss dietister, var begränsat började jag själv fota näringsberäknade, pedagogiska matbilder till mig och mina kollegor. Tio år senare föddes idén om bildstödet Ät bra!

Min största drivkraft är att göra människor mer matmedvetna. Bilder är då ett fantastiskt bra redskap, som de allra flesta förstår och kan ta till sig. För mig är det också viktigt att visa att bra hälsosam mat ser god och tilltalande ut.
'