Sidan kunde inte visas!

Gå till startsidan och logga in först.

Tillbaka till nyheter

Kolhydratjämförelser gör det extra tydligt

22 februari 2021

Arbetar du med patienter som har diabetes? Om du gör det så finns det ett antal jämförelser i Ät bra! som kan passa dig och ditt arbete.

Kolhydratjämförelserna visar vilken stor skillnad gällande kolhydratmängd och fibermängd små förändringar i måltiden gör, till exempel om den vanliga pastan byts mot pasta gjord på bönor eller beroende på vilken müsli som används till frukost. Det finns både middagsjämförelser och frukostjämförelser. Dessa kolhydratjämförelser ligger under en egen underkategori bland de jämförande bilderna och de kan med fördel användas, när man pratar kolhydraträkning med sina diabetiker.

Helen
Helén Sahlstrand
Leg. dietist, matfotograf och
grundare av Ät bra!
Jag har arbetat som dietist sedan 2005. Jag har främst arbetat med livsstilsförändringar och insåg tidigt att bilder gjorde det enklare för mina klienter att förstå budskapet om kost och hälsa.

Då utbudet av bra bilder, för oss dietister, var begränsat började jag själv fota näringsberäknade, pedagogiska matbilder till mig och mina kollegor. Tio år senare föddes idén om bildstödet Ät bra!

Min största drivkraft är att göra människor mer matmedvetna. Bilder är då ett fantastiskt bra redskap, som de allra flesta förstår och kan ta till sig. För mig är det också viktigt att visa att bra hälsosam mat ser god och tilltalande ut.
'