Sidan kunde inte visas!

Gå till startsidan och logga in först.

Tillbaka till nyheter

Två efterlängtade funktioner i Ät bra!

7 februari 2023

Enklare att komma tillbaka till menyn

Nu har vi äntligen fått till en smidigare ”tillbaka-funktion” i Ät bra. En funktion så att du enkelt kan gå tillbaka till menyn, efter att du varit inne på en bild i bildstödet. Funktionen kommer att minska klickandet i menyn och förenkla för dig som användare.

När du är inne på en bild i Ät bra! och vill tillbaka, till föregående översikt, klickar du på menyrutan i vänster hörn (se exempel nedan). Då kommer huvudmenyn upp, men även översikten på ”underkategorin” innan (nedan: översikten över bilder i smörgåsmåltider (nivå 2)). Där kan du välja att se en ny bild i samma kategori, alternativt gå till en annan bild via huvudmenyn.

         

Förflytta dig bland dina favoritbilder

I Ät bra! har du sen tidigare kunnat spara dina favoritbilder i en ”rullist”, i systemet. De sparade bilderna hittar du under det lilla hjärtat i höger hörn.

Nu har vi utvecklat ”hjärtfunktionen” ytterligare. Du kan nu både ändra ordning på dina favoriter och förflytta dig bland dina sparade favoritbilder, med hjälp av två nya pilar, som dyker upp under hjärtat när du är inne på en av dina favoritbilder. Detta är en funktion som många efterfrågat.

Här kan du se en guide över hur du sparar bilder, ändrar och förflyttar dig bland dina favoriter i Ät bra!
Guide till funktionen ”Spara och förflytta dig bland dina favoriter i Ät bra!”
Har du frågor eller funderingar kring de nya funktionerna eller något annat gällande Ät bra! Hör av dig!

Med vänliga hälsningar
Helén Sahlstrand
leg. dietist, matfotograf och skapare av Ät bra!

 

Helen
Helén Sahlstrand
Leg. dietist, matfotograf och
grundare av Ät bra!
Jag har arbetat som dietist sedan 2005. Jag har främst arbetat med livsstilsförändringar och insåg tidigt att bilder gjorde det enklare för mina klienter att förstå budskapet om kost och hälsa.

Då utbudet av bra bilder, för oss dietister, var begränsat började jag själv fota näringsberäknade, pedagogiska matbilder till mig och mina kollegor. Tio år senare föddes idén om bildstödet Ät bra!

Min största drivkraft är att göra människor mer matmedvetna. Bilder är då ett fantastiskt bra redskap, som de allra flesta förstår och kan ta till sig. För mig är det också viktigt att visa att bra hälsosam mat ser god och tilltalande ut.
'