Sidan kunde inte visas!

Gå till startsidan och logga in först.

Tillbaka till nyheter

Vilken portion är din?

27 september 2021

Nu finns det även en mängdguide i Ät bra! Mängdguiden är till för att du enklare ska kunna ta redan på hur mycket din klient/patient äter i dag. Mått och näringsberäkning finner du i informationsfliken för bilden.
Guiden är en huvudkategori och sedan indelad i undernivåer för att du lättare ska finna det du söker. Mängdguiden kommer att fortsätta växa den närmsta tiden. Det kommer bland annat bilder på sås- och ketchupmängder samt socker i te och kaffe och mycket annat. Som vanligt tar jag gärna emot tips på om det är något livsmedel som saknas.

Jag hoppas att guiden kommer till stor användning!
Mvh Helén

Helen
Helén Sahlstrand
Leg. dietist, matfotograf och
grundare av Ät bra!
Jag har arbetat som dietist sedan 2005. Jag har främst arbetat med livsstilsförändringar och insåg tidigt att bilder gjorde det enklare för mina klienter att förstå budskapet om kost och hälsa.

Då utbudet av bra bilder, för oss dietister, var begränsat började jag själv fota näringsberäknade, pedagogiska matbilder till mig och mina kollegor. Tio år senare föddes idén om bildstödet Ät bra!

Min största drivkraft är att göra människor mer matmedvetna. Bilder är då ett fantastiskt bra redskap, som de allra flesta förstår och kan ta till sig. För mig är det också viktigt att visa att bra hälsosam mat ser god och tilltalande ut.
'